Kulturrejse til Skt. Petersborg

Kulturrejse til Skt. Petersborg

6. juni 2018 0 Af David

Kulturrejse til

Skt. Petersborg

6/7 dages kulturrejse til Ruslands kulturhovedstad

Skt. Petersborg er Ruslands kulturhovedstad. Byen blev grundlagt af Peter den Store i 1703 efter europæisk forbillede – som et “vindue mod Europa”. Skt. Petersborg har siden sin grundlæggelse båret flere navne. Ved udbruddet af første verdenskrig blev navnet ændret til det russiske Petrograd, fremfor det tyskklingende Petersborg, og efter Lenins død i 1924 blev byens navn ændret til Leningrad. I 1991 blev navnet efter en afstemning ændret tilbage til det oprindelige Sankt Petersborg.

En rejse til Skt. Petersborg er en kulturrejse. Byen byder på en kavalkade af særprægede kulturoplevelse, fra det berømte Vinterpalads med de kejserlige modtagelsesgemakker og enestående verdenskunst af Rembrandt, Leonardo da Vinci og de franske impressionister, til panserkrydseren Aurora, der bogstaveligt talt affyrede skuddet, der indledte Oktoberrevolutionen i 1917.

På rejserne til Skt. Petersborg med Akademisk Rejsebureau kommer vi tæt på byens historie og kulturliv. Vi ser adelspalæerne langs kanalerne og de løgkuplede kirker med strålende ikoner. Vi kommer ind bag facaden i Dostojevskijs baggårde, og ser hvordan den lokale russer stadig bor i fælleslejligheder fra sovjettiden. Vi besøger Peter og Paul-fæstningen, hvor de russiske zarer og danske Kejserinde Dagmar ligger begravet, og så besøger vi Det Danske Kulturinstitut, hvor vi får en helt unik aften med foredrag, pirogger og klassisk musik.

Dagsprogram

Afgang fra Københavns Lufthavn. Efter indkvartering på hotellet i Skt. Petersborg samles gruppen i hotellobbyen og tager med rejselederen som guide ud på den første byrundtur i bus. Vi ser bl.a. hovedstrøget Nevskij Prospekt, hvor adelspalæerne står side om side, kanalerne der snor sig gennem centrum, den store Neva-flod og endelig byens vartegn, rytterstatuen af Skt. Petersborgs grundlægger, Peter den Store. Der er også tid til at overvære begyndelsen af den ortodokse aftensgudstjeneste i domkirken, Kazan-katedralen, inden vi slutter aftenen på en restaurant hvor der venter os en russisk velkomstmiddag, naturligvis med russisk vodka til.

Efter morgenmad tager vi med rejselederen på fortsat omvisning i Skt. Petersborg, denne gang med vores egen båd i stedet for bussen. På sejlturen oplever vi at store dele af pragtbyggeriet i den gamle hovedstad ser ud til at være skabt med henblik på at blive betragtet netop fra kanalerne og floden. Skt. Petersborg fremstår fra denne vinkel som et russisk forsøg på at forene elementer af Venedig og Amsterdam.

Sejlturen ender ved Peter og Paul-fæstningen, som ligger på en ø midt i Neva-floden. Her finder vi bl.a. Peter og Paul-katedralen, hvor de russiske zarer ligger begravet. Midt i kirkerummet ligger nu, efter genbegravelsen i 2006, Christian IX’s næstældste datter, Kejserinde Dagmar, der i Rusland var kendt som Maria Fjodorovna. På byrundturen hører vi også om sovjetperioden og ser bygningsværker og monumenter, der fortæller om denne nyere del af Ruslands historie. 
Efter en frokost får vi en omvisning i den berømte såkaldte Blodskirke, der med sine farvestrålende løgkupler fremstår meget forskellig fra resten af Skt. Petersborg, der ellers domineres af de europæiske stilarter barok og klassicisme. Blodskirken er bygget på det sted, hvor Alexander II i 1881 myrdedes ved et attentat, og er et eksempel på det fantasifulde og farverige russiske kirkebyggeri, vi ser i slutningen af det 19. århundrede i Rusland.
Efter denne omvisning er der tid på egen hånd, f.eks. til en indkøbstur på og omkring hovedstrøget Nevskij Prospekt, hvorefter bussen kører os tilbage på hotellet.

Dagen begynder med en omvisning på Vinterpaladset, som også huser kunstmuseet Eremitagen. Både kunstsamlingen og bygningsværket hører til verdens absolutte vidundere. Vi ser de enorme sale hvor zarerne kunne imponere fremmede ambassadører og statsoverhoveder. Højdepunktet i denne del af Vinterpaladset er tronsalen. Kunstsamlingen er verdensberømt for hovedværker af bl.a. Leonardo da Vinci og Rembrandt, samt den imponerende samling af fransk impressionisme, som er et resultat af mange konfiskationer af private samlinger efter revolutionen i 1917. Efter omvisningen er der tid til på egen hånd at bese Eremitagens kunstsamlinger, ligesom der er mulighed for i dag at gå på opdagelse i Skt. Petersborg på egen hånd. Rejselederen står til rådighed med anbefalinger til f.eks. museumsbesøg. En oplagt mulighed er Det Russiske Museum, det nationale kunstmuseum med russisk kunst fra klassiske ikoner over 1800-tallets realisme, og revolutionsårenes avantgarde til Sovjetunionens socialistiske realisme, og den undergrundskunst, der i sovjettiden udviklede sig parallelt med den statskontrollerede kunst. 

I dag skal vi på udflugt til de sommerpaladser Skt. Petersborg er verdensberømt for, og som er med på UNESCOs liste over verdens væsentligste kulturarv. Vi begynder med at tage ud i Finske Bugt med en hydrofoilbåd, som lægger til ved slottet Peterhof. Her bliver vi mødt af de store springvand, der, sammen med en kanal ud til bugten og et imponerende system af terrasser og guldbelagte statuer, leder den besøgende op til barokpaladset. Hovedattraktionen i Peterhof er netop parken og springvandene, så vi giver os god tid her, men går ikke ind på selve slottet. Vi skal nemlig videre til det nok mest kendte af sommerslottene, der ligger i byen Pusjkin, som i zartiden var kendt som ‘Tsarskoje Selo’, dvs. zarernes landsby. På Katharina-sommerslottet i Pusjkin ser vi bl.a. det berømte ravkammer. Hvor Vinterpaladset mest blev brugt til ceremonier og repræsentation var sommerpaladserne zarfamiliernes hyppigst anvendte private residenser i det meste af 1800-tallet. De byer, der opstod omkring sommerslottene, tilføjer med deres parker og haver et friskt pust til de første dages kulturprogram i storbyen Skt. Petersborg. Der serveres frokost på udflugten, og vi er hjemme i byen sent på eftermiddagen.

Vi begynder dagen med en klassisk Dostojevskij-vandretur. Gruppen følger bl.a. studenten Raskolnikovs rute fra det kummerlige hybel, han lejer i den tids slumkvarter, til den gamle pantelånerskes lejlighed, hvor han i første del af romanen Forbrydelse og Straf bliver til dobbeltmorder. Vi hører også om Dostojevskijs dramatiske liv i 1860’erne med kærlighedskvaler og en næsten uhelbredelig spillelidenskab, ligesom vi gennem kvarteret og fortællingerne fra forfatterens liv og værk prøver at forstå det opbrud, der ramte det russiske samfund i årtierne op til revolutionen.
Efter en frokost skal vi på Akademisk Rejsebureaus helt specielle byvandring ‘bag facaden’. En gruppe specialguider, som typisk er journalister i deres daglige arbejde, viser os i små hold rundt på de bugnende fødevaremarkeder, i baggårdene og de beklumrede fælleslejligheder. Vi ser på den måde det Skt. Petersborg, som de fattigste russere i dag bor i. Disse sider af byen indgår aldrig i traditionelle turistrundvisninger i Skt. Petersborg, og programpunktet bliver alene til i kraft af det netværk, Akademisk Rejsebureaus stab af Ruslandseksperter har i Rusland.

Om aftenen åbner Det Danske Kulturinstitut i Skt. Petersborg sine døre eksklusivt for os. Vi hører om instituttet og dets virke i skabelsen af kontakt mellem vores to lande, Danmark og Rusland, og vi taler om de oplevelser, vi har haft i Skt. Petersborg. Gruppen underholdes af et klassisk ensemble eller en solist, som spiller dansk og russisk, klassisk musik. Til arrangementet serveres der vin, vodka og russiske madpirogger.

På afrejsedagen er der tid på egen hånd, indtil bussen kører gruppen i lufthavnen, og vi flyver hjem til Danmark.

På udvalgte afgange har vi valgt at forlænge rejsen med én dag. Indholdet på rejserne er det samme uanset om rejsen er på 6 eller 7 dage, men der vil være mere tid på egen hånd på rejserne på 7 dage. 

Dette dagsprogram er et eksempel på vores 6 dages rejse. På rejser af 7 dages varighed, gennemføres samme program dog spredt over 7 dage, hvilket giver mere tid på egen hånd. 


Nedenstående dagsprogram er vejledende, vi forbeholder os retten til at ændre i programmets sammensætning. De nævnte sejlture i programmet vil kun gennemføres såfremt vejret tillader det. Det endelige dagsprogram vil blive udleveret på afrejsedagen. 
 

Dag 1
Afgang fra Københavns Lufthavn. Efter indkvartering på hotellet i Skt. Petersborg samles gruppen i hotellobbyen og tager med rejselederen som guide ud på den første byrundtur i bus. Vi ser bl.a. hovedstrøget Nevskij Prospekt, hvor adelspalæerne står side om side, kanalerne der snor sig gennem centrum, den store Neva-flod og endelig byens vartegn, rytterstatuen af Skt. Petersborgs grundlægger, Peter den Store. Der er også tid til at overvære begyndelsen af den ortodokse aftensgudstjeneste i domkirken, Kazan-katedralen, inden vi slutter aftenen på en restaurant hvor der venter os en russisk velkomstmiddag, naturligvis med russisk vodka til.

Dag 2
Efter morgenmad tager vi med rejselederen på fortsat omvisning i Skt. Petersborg, denne gang med vores egen båd i stedet for bussen. På sejlturen oplever vi at store dele af pragtbyggeriet i den gamle hovedstad ser ud til at være skabt med henblik på at blive betragtet netop fra kanalerne og floden. Skt. Petersborg fremstår fra denne vinkel som et russisk forsøg på at forene elementer af Venedig og Amsterdam.

Sejlturen ender ved Peter og Paul-fæstningen, som ligger på en ø midt i Neva-floden. Her finder vi bl.a. Peter og Paul-katedralen, hvor de russiske zarer ligger begravet. Midt i kirkerummet ligger nu, efter genbegravelsen i 2006, Christian IX’s næstældste datter, Kejserinde Dagmar, der i Rusland var kendt som Maria Fjodorovna. På byrundturen hører vi også om sovjetperioden og ser bygningsværker og monumenter, der fortæller om denne nyere del af Ruslands historie. 
Efter en frokost får vi en omvisning i den berømte såkaldte Blodskirke, der med sine farvestrålende løgkupler fremstår meget forskellig fra resten af Skt. Petersborg, der ellers domineres af de europæiske stilarter barok og klassicisme. Blodskirken er bygget på det sted, hvor Alexander II i 1881 myrdedes ved et attentat, og er et eksempel på det fantasifulde og farverige russiske kirkebyggeri, vi ser i slutningen af det 19. århundrede i Rusland.
Efter denne omvisning er der tid på egen hånd, f.eks. til en indkøbstur på og omkring hovedstrøget Nevskij Prospekt, hvorefter bussen kører os tilbage på hotellet.

Dag 3
Dagen begynder med en omvisning på Vinterpaladset, som også huser kunstmuseet Eremitagen. Både kunstsamlingen og bygningsværket hører til verdens absolutte vidundere. Vi ser de enorme sale hvor zarerne kunne imponere fremmede ambassadører og statsoverhoveder. Højdepunktet i denne del af Vinterpaladset er tronsalen. Kunstsamlingen er verdensberømt for hovedværker af bl.a. Leonardo da Vinci og Rembrandt, samt den imponerende samling af fransk impressionisme, som er et resultat af mange konfiskationer af private samlinger efter revolutionen i 1917. Efter omvisningen er der tid til på egen hånd at bese Eremitagens kunstsamlinger, ligesom der er mulighed for i dag at gå på opdagelse i Skt. Petersborg på egen hånd. Rejselederen står til rådighed med anbefalinger til f.eks. museumsbesøg. En oplagt mulighed er Det Russiske Museum, det nationale kunstmuseum med russisk kunst fra klassiske ikoner over 1800-tallets realisme, og revolutionsårenes avantgarde til Sovjetunionens socialistiske realisme, og den undergrundskunst, der i sovjettiden udviklede sig parallelt med den statskontrollerede kunst. 

Dag 4
I dag skal vi på udflugt til de sommerpaladser Skt. Petersborg er verdensberømt for, og som er med på UNESCOs liste over verdens væsentligste kulturarv. Vi begynder med at tage ud i Finske Bugt med en hydrofoilbåd, som lægger til ved slottet Peterhof. Her bliver vi mødt af de store springvand, der, sammen med en kanal ud til bugten og et imponerende system af terrasser og guldbelagte statuer, leder den besøgende op til barokpaladset. Hovedattraktionen i Peterhof er netop parken og springvandene, så vi giver os god tid her, men går ikke ind på selve slottet. Vi skal nemlig videre til det nok mest kendte af sommerslottene, der ligger i byen Pusjkin, som i zartiden var kendt som ‘Tsarskoje Selo’, dvs. zarernes landsby. På Katharina-sommerslottet i Pusjkin ser vi bl.a. det berømte ravkammer. Hvor Vinterpaladset mest blev brugt til ceremonier og repræsentation var sommerpaladserne zarfamiliernes hyppigst anvendte private residenser i det meste af 1800-tallet. De byer, der opstod omkring sommerslottene, tilføjer med deres parker og haver et friskt pust til de første dages kulturprogram i storbyen Skt. Petersborg. Der serveres frokost på udflugten, og vi er hjemme i byen sent på eftermiddagen.

Dag 5
Vi begynder dagen med en klassisk Dostojevskij-vandretur. Gruppen følger bl.a. studenten Raskolnikovs rute fra det kummerlige hybel, han lejer i den tids slumkvarter, til den gamle pantelånerskes lejlighed, hvor han i første del af romanen Forbrydelse og Straf bliver til dobbeltmorder. Vi hører også om Dostojevskijs dramatiske liv i 1860’erne med kærlighedskvaler og en næsten uhelbredelig spillelidenskab, ligesom vi gennem kvarteret og fortællingerne fra forfatterens liv og værk prøver at forstå det opbrud, der ramte det russiske samfund i årtierne op til revolutionen.
Efter en frokost skal vi på Akademisk Rejsebureaus helt specielle byvandring ‘bag facaden’. En gruppe specialguider, som typisk er journalister i deres daglige arbejde, viser os i små hold rundt på de bugnende fødevaremarkeder, i baggårdene og de beklumrede fælleslejligheder. Vi ser på den måde det Skt. Petersborg, som de fattigste russere i dag bor i. Disse sider af byen indgår aldrig i traditionelle turistrundvisninger i Skt. Petersborg, og programpunktet bliver alene til i kraft af det netværk, Akademisk Rejsebureaus stab af Ruslandseksperter har i Rusland.
Om aftenen åbner Det Danske Kulturinstitut i Skt. Petersborg sine døre eksklusivt for os. Vi hører om instituttet og dets virke i skabelsen af kontakt mellem vores to lande, Danmark og Rusland, og vi taler om de oplevelser, vi har haft i Skt. Petersborg. Gruppen underholdes af et klassisk ensemble eller en solist, som spiller dansk og russisk, klassisk musik. Til arrangementet serveres der vin, vodka og russiske madpirogger.

Dag 6
På afrejsedagen er der tid på egen hånd, indtil bussen kører gruppen i lufthavnen, og vi flyver hjem til Danmark.

Afgange

Rejsedatoer

Rute

Rejseleder

Pladser

Pris

15/5 – 26/5, 2019

Skt. Petersborg

Gratis eneværelse

Rikke Helms

Ledige pladser

9.995,-

15/5 – 26/5, 2019

Skt. Petersborg

Torben Heuer

Ledige pladser

9.995,-

15/5 – 26/5, 2019

Skt. Petersborg

Torben Heuer

Udsolgt

10.995,-

Udsolgt

15/5 – 26/5, 2019

Skt. Petersborg

Gratis eneværelse

Torben Heuer

6 ledige pladser

9.995,-

Hvad er inkluderet på rejsen?

6 / 7 dages kulturrejse

Fly fra København

2 middage,
3 frokoster

Ekspertrejseleder

Fuldt dagsprogram

Alle drikkepenge

Gratis eneværelse

* På udvalgte afgange

 • Fly København – Skt. Petersborg tur/retur
 • Overnatning på centralt beliggende trestjernet hotel med eget bad og toilet (Gratis eneværelse på udvalgte afgange)
 • Morgenmad alle dage
 • Tre fælles frokoster og to fælles middage
 • Al transport i forbindelse med programmet
 • Rundvisning på Vinterpaladset med kunstmuseet Eremitagen
 • Hydrofoilbåd fra det centrale Skt. Petersborg til slottet Peterhof
 • Slotshaven ved Peterhof
 • Rundvisning på Katharina-sommerslottet i landsbyen Pusjkin
 • Akademisk Rejsebureaus eksklusive byvandring bag facaden i Skt. Petersborg hvor vi bl.a. kommer indenfor i fælleslejlighederne – et levn fra Sovjettiden.
 • Rundvisning ved Peter og Paul-fæstningen med kejserinde Dagmars grav
 • Rundvisning i Blodskatedralen
 • Busrundtur med bl.a. Bronzerytteren og Nevskij Prospekt
 • Dostojevskij-vandretur
 • Kanalrundfart
 • Eksklusivt besøg på Det Danske Kulturinstitut
 • Alle udflugter og adgangsbilletter ifm. programmet
 • Lokal, engelsktalende rejselederassistent
 • Alle drikkepenge

Tilkøbsmuligheder

Aftenarrangementer
Ballet, opera og klassisk musik udbydes som tilkøb. Tilbud fremsendes ca. 1 måned før afrejse. 

Denne rejse kræver visum!

Der kræves gyldigt visum for at kunne rejse til Rusland. 
Vi gør opmærksom på, at visum ikke er inkluderet i rejsens pris.

Anbefalet litteratur

bogpakke

Akademisk Rejsebureau Forlag har udgivet to bøger der gør sig godt, som forberedelse til rejsen:

Fra Tallinn til Tasjkent beskæftiger sig med udviklingen i de post-sovjetiske lande og er skrevet af Akademisk Rejsebureaus rejseledere. 

Fra Skt. Petersborg til Moskva – ad de russiske floder er en guidebog der har til formål at samle en række af de fakta, der knytter sig til de steder, vi besøger på vore flodkrydstogter mellem Skt. Petersborg og Moskva

Thomas Køhler

Thomas Køhler er stifter af Akademisk Rejsebureau og ejer firmaet. Allerede som helt ung var Thomas Køhler optaget af udviklingen i Østeuropa og foretog sin

Læs mere »

Rikke Helms

Rikke Helms er cand.mag. i russisk og dansk og tidligere direktør for Det Danske Kulturinstitut i Skt. Petersborg. Rikke Helms var den første direktør på

Læs mere »

Anastasia Lomagina

Institutleder og lektor på Institut for Skandinaviske sprog ved Hertzen-Universitetet i Skt. Petersborg med speciale i skandinavisk litteratur, især det 20. århundrede. Anastasia Lomagina har

Læs mere »

Hotel Matisov Domik

Bedømmelse:
4.1/5

Det tre stjernede hotel Matisov Domik ligger på en lille ø omgivet af Neva-floden og de to kanaler Moika og Priazhka. Hotellet er beliggende i Skt. Petersborgs historiske centrum i gåafstand fra bl.a. Neva-floden, Mariinskij-teatret og Isak-katedralen. 

Om hotellet
Hotellet åbnede i 1993 med kun 7 værelser. Domik betyder det lille hus. Men med tiden har hotellet udvidet, så det i dag har 52 værelser fordelt på kategorierne: Standard dobbelt- og eneværelse, studio, deluxe og lejlighed. 

Hotellet byder på en række faciliteter som cafe, concierge, morgenmadsbuffet, roomservice (i et begrænset antal timer), kaffe/te på fællesarealer, vaskeri, bagageopbevaring og flersproget personale.

Alle værelser er udstyret med: Strygejern/strygebræt (efter anmodning), gratis toiletartikler, hårtørrer (efter anmodning), LCD-tv, skrivebord, gratis Wi-Fi, køleskab, lille pengeskab og klimaanlæg. Alle værelser rengøres dagligt.

Den store morgenmadsbuffet serveres hver dag fra 7.30 til 11.00. 

Hotellet har gratis wi-fi.

Værelsestyper
Rejsens pris inkluderer indkvartering i almindeligt standardværelse. Det er dog muligt at opgradere til andre værelsestyper.

Inkluderet
Standard dobbeltværelse: Standard dobbeltværelser er på ca. 20 m2. Værelserne er enten med dobbeltseng (Queen size) eller to enkeltsenge.

Enkeltværelse: Enkeltværelser er på ca. 16 m2OBS. enkeltværelse er kun inkluderet i prisen på udvalgte afgange. På øvrige afgange er der tillæg for eneværelse. Se rejseoversigten ovenfor. 

Kræver opgradering
LUX dobbeltværelse: LUX-værelser er på ca. 35 kvm2 med separat soveværelse og opholdsrum. Kun dobbeltseng. 
Lejlighed: Lejligheder varierer i størrelse. Lejligheder har enten to eller tre værelser med stue, soveværelse og køkken. 

Alle værelsestyper indeholder samme værelsesfaciliteter, som angivet ovenfor. 

Beliggenhed
Hotel Matosiv Domik ligger ved Priazhka-kanalen, som er forbundet til Skt. Petersborgs omfattende kanalsystem. Om sommeren er det muligt at sejle med kanalbåd ind til det centrale Skt. Petersborg, hvilket vi benytter os af når vejret tillader det. På gaden “ul. Dekabristov”, som ligger ca. 200 meter fra hotellet findes der supermarked, apotek, restauranter m.m. Fortsættes ca. 500 meter ned af samme gade kommer man til det kendte Mariinskij-teater. 

Til og fra hotellet på egen hånd
Tæt på hotellet ligger flere busstoppesteder, nærmeste busstoppested er “Angliysky prospect”, som ligger på gaden “ul. Dekabristov”, dette er ca. 5 minutters gang fra hotellet. Bussen kører ca. hvert 15. minut. På alle ugedage kører der morgen og aften en shuttlebus mellem hotellet og metrostation Sennaya, hvorfra man kan tage metroen til hovedgaden Nevskij Prospekt. 

Det kan også anbefales at man benytter taxa til og fra hotellet. Få eventuelt hotellet til at bestille taxaen. Det anbefales at aftale pris med chaufføren inden turen starter. Der betales med kontanter i taxaer. 

Fra hotellet kan man gå langs med Neva-floden eller Moika-kanalen ind til hovedgaden Nevskij Prospekt, en tur på ca. 2,5 km hvor man undervejs passerer flere af flodens broer samt Bronzeryttestatuen, Admiralitetet og Isak-katedralen. 

Adresse
Priazhka River emb, 3/1, Skt. Petersborg, 190121, Rusland. Se på kort

Det tre stjernede hotel Matisov Domik ligger på en lille ø omgivet af Neva-floden og de to kanaler Moika og Priazhka. Hotellet er beliggende i Skt. Petersborgs historiske centrum i gåafstand fra bl.a. Neva-floden, Mariinskij-teatret og Isak-katedralen. 

Om hotellet
Hotellet åbnede i 1993 med kun 7 værelser. Domik betyder det lille hus. Men med tiden har hotellet udvidet, så det i dag har 52 værelser fordelt på kategorierne: Standard dobbelt- og eneværelse, studio, deluxe og lejlighed. 

Hotellet byder på en række faciliteter som cafe, concierge, morgenmadsbuffet, roomservice (i et begrænset antal timer), kaffe/te på fællesarealer, vaskeri, bagageopbevaring og flersproget personale.

Alle værelser er udstyret med: Strygejern/strygebræt (efter anmodning), gratis toiletartikler, hårtørrer (efter anmodning), LCD-tv, skrivebord, gratis Wi-Fi, køleskab, lille pengeskab og klimaanlæg. Alle værelser rengøres dagligt.

Den store morgenmadsbuffet serveres hver dag fra 7.30 til 11.00. 

Hotellet har gratis wi-fi.

Værelsestyper
Rejsens pris inkluderer indkvartering i almindeligt standardværelse. Det er dog muligt at opgradere til andre værelsestyper.

Inkluderet
Standard dobbeltværelse: Standard dobbeltværelser er på ca. 20 m2. Værelserne er enten med dobbeltseng (Queen size) eller to enkeltsenge.

Enkeltværelse: Enkeltværelser er på ca. 16 m2OBS. enkeltværelse er kun inkluderet i prisen på udvalgte afgange. På øvrige afgange er der tillæg for eneværelse. Se rejseoversigten ovenfor. 

Kræver opgradering
LUX dobbeltværelse: LUX-værelser er på ca. 35 kvm2 med separat soveværelse og opholdsrum. Kun dobbeltseng. 
Lejlighed: Lejligheder varierer i størrelse. Lejligheder har enten to eller tre værelser med stue, soveværelse og køkken. 

Alle værelsestyper indeholder samme værelsesfaciliteter, som angivet ovenfor. 

Beliggenhed
Hotel Matosiv Domik ligger ved Priazhka-kanalen, som er forbundet til Skt. Petersborgs omfattende kanalsystem. Om sommeren er det muligt at sejle med kanalbåd ind til det centrale Skt. Petersborg, hvilket vi benytter os af når vejret tillader det. På gaden “ul. Dekabristov”, som ligger ca. 200 meter fra hotellet findes der supermarked, apotek, restauranter m.m. Fortsættes ca. 500 meter ned af samme gade kommer man til det kendte Mariinskij-teater. 

Til og fra hotellet på egen hånd
Tæt på hotellet ligger flere busstoppesteder, nærmeste busstoppested er “Angliysky prospect”, som ligger på gaden “ul. Dekabristov”, dette er ca. 5 minutters gang fra hotellet. Bussen kører ca. hvert 15. minut. På alle ugedage kører der morgen og aften en shuttlebus mellem hotellet og metrostation Sennaya, hvorfra man kan tage metroen til hovedgaden Nevskij Prospekt. 

Det kan også anbefales at man benytter taxa til og fra hotellet. Få eventuelt hotellet til at bestille taxaen. Det anbefales at aftale pris med chaufføren inden turen starter. Der betales med kontanter i taxaer. 

Fra hotellet kan man gå langs med Neva-floden eller Moika-kanalen ind til hovedgaden Nevskij Prospekt, en tur på ca. 2,5 km hvor man undervejs passerer flere af flodens broer samt Bronzeryttestatuen, Admiralitetet og Isak-katedralen. 

Adresse
Priazhka River emb, 3/1, Skt. Petersborg, 190121, Rusland. Se på kort

De senere år er antallet af direkte afgange fra Danmark til Rusland blevet betydeligt reduceret. Der findes eksempelvis ikke længere faste daglige afgange mellem København og Skt. Petersborg, og vi vil derfor i mindre grad kunne tilbyde direkte afgange. SAS har ruter til Rusland via Stockholm, Air Baltic via Riga og Czech Airlines via Prag. Disse er vores foretrukne forbindelser, men det kan ikke afvises, at helt andre alternativer kan blive aktuelle. Det er naturligvis beklageligt, at den ellers relativt korte rejse, skal forlænges med en mellemlanding, men det er desværre efterhånden vilkårene, når rejsen går til Rusland. De endelige flytider vil blive oplyst i informationsbrevet 1 måned før afrejse. 

Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Dertil er hverken skibet – der udelukkende er udstyret med trapper (ingen elevator), eller flere af de steder vi besøger undervejs egnede for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener at ovenstående kunne give Dem problemer.

Rejselederen er dansk, og størstedelen af rejsen vil gennemføres på dansk. Enkelte møder med lokale vil dog forgå på engelsk.

Der kræves gyldigt visum for at kunne rejse til Rusland. 
Vi gør opmærksom på, at visum ikke er inkluderet i rejsens pris.

De kan læse mere om visum til Rusland her

Rejsens overordnede bedømmelse:

4.7/5

Rejsen var fantstisk. Femstjerne hele vejen rundt.

Kirsten, Allerød

Klik på rediger knappen for at ændre denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor. Klik på rediger knappen for at ændre denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Anonym

Klik på rediger knappen for at ændre denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor. Klik på rediger knappen for at ændre denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Anonym
Samlet vurdering af rejsen
Tilfredstillende eller meget tilfredstillende 93%
Vurdering af rejselederen
Tilfredstillende eller meget tilfredstillende 91%
Samlet vurdering af programmet
Tilfredstillende eller meget tilfredstillende 98%
Lærerig
Tilfredstillende eller meget tilfredstillende 99%
Levede op til forventningerne
Ja 100%
Rejse med Akademisk Rejsebureau igen
Sandsynligt 98%