Rejser til Ukraine

Rejser til Ukraine

Alle rejser til Ukraine

Kulturrejse til Kiev

Kort 4 dages kulturrejse til Ukraines hovedstad Kiev, hvor vi får en detaljeret gennemgang af landest historie op til de seneste demonstrationer på Majdan-pladsen i 2014. Vi kommer også på ekskursion til Tjernobyl-værket nord for Kiev.
Kulturrejse

Flodkrydstogt:
Kiev - Odessa - Kiev

12 dages flodkrydstogt fra Kiev langs Dnepr-floden til Odessa ved Sortehavet og retur til Kiev. Undervejs stopper vi ved en række af Ukraines største provinsbyer og får på den måde en bredt indtryk af landet.
Flodkrydstogt
Ukraine - shutterstock_200069432 (Large)

Hovedstad 
Kiev

Befolkningsantal    
44.573.000

Areal
603.628 km2

Valuta    
Ukrainske hryvnia

Religion 
Ortodoks

Sprog    
Ukrainsk

Største byer    
Kiev (2,868,702)
Kharkiv (1,451,132)
Odessa (1,017,022)

Etnicitet
77,8% ukrainere
17,3% russere
4,9% andreO

Rejseledere i Ukraine

Andrey Kazankov

Andrey Kazankov er russiskfødt, dansk uddannet journalist med en BA i journalistik fra Syddansk Universitet (2011). Han er opvokset i Sankt Petersborg, men har boet i Danmark siden 1999, og i de seneste år har han fundet sit kald: At gøre danskerne kloge på Rusland og Østeuropa. Som Weekendavisens korrespondent

Læs mere »

Thomas Køhler

Thomas Køhler er stifter af Akademisk Rejsebureau og ejer firmaet. Allerede som helt ung var Thomas Køhler optaget af udviklingen i Østeuropa og foretog sin første rejse til Sovjetunionen som aktiv i Next Stop Sovjet, en rejse, som han beskrev i Kroniken i Politiken 11. august 1989 under overskriften ”Første

Læs mere »

Jens Jørgen Nielsen

Jens Jørgen Nielsen er cand mag i historie og idéhistorie. Han har siden suppleret med studier i især russisk, men også polsk, estisk og andre sprog. Som ung venstreorienteret i 1980´erene rejste Jens Jørgen Nielsen i Sovjetunionen, hvor han stiftede kendskab med den såkaldte ’virkeliggjorte socialisme’. Men det var den

Læs mere »

Praktisk information om Ukraine

Herunder finder De svar på oftest stillede spørgsmål om at rejse til Ukraine

I Ukraine er det muligt at benytte både Visa-dankort og Mastercard til betaling, vi anbefaler dog, at man ikke forlader sig på kortbetaling og altid har et beløb i kontanter med sig, da enkelte steder – isærdeleshed ifm. flodkrydstogter, udelukkende accepterer kontanter. 

Drikkepenge er inkluderet i alt, hvad der vedrører vores program – bus, lokale guider, fælles middage o.l. Er De ude at spise på egen hånd, skal De regne med at lægge ca. 10 % oven i prisen, hvis drikkepenge ikke automatisk er blevet lagt til, når De modtager regningen.

Det frarådes at drikke vandet fra hanerne. Vi anbefaler derfor, at De køber vand på flaske. Vand fra hanerne kan dog sagtens benyttes til tandbørstning.

Danske mobiltelefoner kan i udgangspunktet benyttes i Ukraine. Man vil dog kunne opleve, at dækningen udenfor byerne er begrænset, dette vil man især kunne opleve på flodkrydstogter.

På trods af at der de seneste år flere gange er rapporteret om uroligheder i Ukraine, så er hovedstaden Kiev uberørt af dette. Kiev er en by der er lige så sikker at rejse til, som andre storbyer i Europa.

Generelt råder vi dog rejsende til ikke at gå alene rundt efter mørkets frembrud – mere fordi det nu engang er tryggere at fare vild sammen med nogen, man kender end pga. konkrete farer. I offentlig transport og på steder med mange turister skal De tage Dem i agt for lommetyve, som der desværre er rigtig mange af: Brug ikke rygsæk, men i stedet en skuldertaske, som De kan holde i et fast greb under armen, og undgå helt at have pungen i baglommen.

Prisniveauet er generelt en smule lavere end i Danmark.

Vi gør opmærksom på at denne rejse ikke er egnet for personer der er afhængig af personlig hjælper, kørestol eller rollator. Dette skyldes bl.a. at der på rejsen indgår programpunkter hvor det forudsættes at deltageren kan gå 2-3 km i almindeligt tempo med få korte stop undervejs. Der er der flere af de steder vi besøger undervejs, der ikke er egnet for personer med omfattende gangbesvær. De er altid velkommen til at kontakte Akademisk Rejsebureau forud for Deres bestilling såfremt De mener, at ovenstående kunne give Dem problemer.

I Ukraine bruges der ligesom i Danmark 220/230 volt, og langt de fleste stikkontakter svarer til danske stik

Den ukrainske valuta kaldes Grynia, og 100 Grynia svarer ca. til 28 danske kroner. Vi anbefaler, at man veksler hjemmefra, så man ikke opholder resten af gruppen, dog kan der også hæves kontanter på de fleste internationale kreditkort i Kiev.

Prisniveauet er generelt en smule lavere end i Danmark.

Der er ikke krav om visum for danske statsborger for rejser til Ukraine.