København bag facaden

København bag facaden

23. september 2020 0 Af David

Byvandring

København bag facaden

I foråret under corona-nedlukningen gennemførte Akademisk Rejsebureas direktør Thomas Køhler en række byvandringer for et begrænset antal deltagere i Københavns gader. Interessen var stor, og derfor har vi valgt at fortsætte med at udbyde byvandringer, så længe der er interesse. Vi har her valgt nogle udsnit af København, som Akademisk Rejsebureaus direktør og selv mangeårig rejseleder i Rusland kender som sin egen bukselomme. Det drejer sig om området fra Nørreport og op til Churchill-parken og Nyboder samt Vesterbro – fra Hovedbanegården til Tove Ditlevsens plads.

Program

Dette er en lidt forkortet udgave af forårets byvandringer, således at turen varer 1½ – maks 2 timer, og ikke henved 3 timer som det tidligere har været tilfældet. Den samlede længde er ca. 3½km.

Vi mødes ved Nørreport Station kl. 10. Herfra går vi i adstadigt tempo forbi Livgardens Kaserne og ind i Kongens Have, hvor vi bl.a. gør holdt ved statuen af H.C. Andersen. Herfra går vi via den underjordiske tunnel under Sølvgade og passerer Sølvgades Skole, inden vi går ind i en baggård, hvor vi på den ene side ser de istandsætte ældre bygninger, der nu rummer andelslejligheder og på den anden side det sociale boligbyggeri. Her udpeger Thomas Køhler også den lejlighed, hvor der blev begået et bestialsk mord Langfredag morgen 2005. Herfra fortsætter vi mod Skt. Pauls Kirke og videre mod Bredgade, hvor vi ser både den katolske, den russisk-ortodokse og sidst den engelske kirke i Churchill Parken. Her fra går vi til Nyboder hvor vi slutter byvandringen slutter ved Ørnulf Basts statue To søstre (Norge takker Danmark).

Varighed: 1½-2 timer (ca.  3½ km) med pauser. Pris: 200 kr.

Mødested: Gruppen mødes kl. 10.00 midt på pladsen ved Nørreport Station, ved pølsvognen “Helles Pølser”. Thomas Køhler vil være iført en rød jakke eller polo med Akademisk Rejsebureaus logo. 

Turen gennemføres ved min. 7 deltagere og maks 15. 

Fra Hovedbanegården til Tove Ditlevsens Plads

Vi har her valgt et lille udsnit af byen ud, som Akademisk Rejsebureaus direktør og selv mangeårig rejseleder i Rusland kender som sin egen bukselomme og selv boede 1992-1994. Det drejer sig om området fra Hovedbanegården til Tove Ditlevsens Plads.

Vi mødes kl. 10 uden for Hovedbanegårdens sideindgang ved Istedgade – ved pølsevognen. Herfra går vi ned på Istedgade og hører et par anekdoter fra gadens liv. Vi fortsætter mod Halmtorvet som er et flot eksempel på den byfornyelse som Vesterbro har gennemgået siden starten af 90’erne og som også var anledningen til at Thomas måtte flytte fra området. Nu vender vi tilbage til Istedgade, hvor Thomas boede i noget af Københavns sidste virkelige slum før byfornyelsen i 90erne, der ændrede Vesterbro totalt. Vi fortsætter nu ned ad Istedgade.

Istedgade er barndommens gade, skriver Tove Ditlevsen. Den sidste del af turen er dedikeret Tove Ditlevsens Vesterbro fra Enghave Plads til Hedebygade, hvor hun boede som barn. Vi slutter ved metroen på Enghave Plads. 

Varighed: 1½-2 timer (ca.  4 km) med pauser. Pris: 200 kr.

Mødested: Gruppen mødes kl. 10.00 uden for Hovedbanegårdens sideindgang ved Istedgade – ved pølsevognen. Thomas Køhler vil være iført en rød jakke eller polo med Akademisk Rejsebureaus logo. 

Turen gennemføres ved min. 7 deltagere og maks 15. 

Bemærk at mødestedet er forskelligt for de to byvandringer. 

Fra Nørreport til Nyboder
Gruppen mødes kl. 10.00 midt på pladsen ved Nørreport Station, ved pølsvognen “Helles Pølser”. Thomas Køhler vil være iført en rød jakke eller polo med Akademisk Rejsebureaus logo. 

Byvandring på Vesterbro
Gruppen mødes kl. 10.00 uden for Hovedbanegårdens sideindgang ved Istedgade – ved pølsevognen. Thomas Køhler vil være iført en rød jakke eller polo med Akademisk Rejsebureaus logo. 

Afgange

Rejsedatoer

Rute

Rejseleder

Pladser

Pris

Ingen planlagte afgange

* Mere end 8 ledige pladser

Thomas Køhler

Thomas Køhler er stifter af Akademisk Rejsebureau og ejer firmaet. Allerede som helt ung var Thomas Køhler optaget af udviklingen i Østeuropa og foretog sin

Læs mere »